cancelhandspiggyplay-smallshield
Blijf op de hoogte:
Schrijf u in voor de nieuwsletter:

Snelle aanpak overlast

28.02.2018Door Sander Kok

SGP wil snelle aanpak overlast in Apeldoorn-West

Wat is de toekomst van Apeldoorn-West? Meer evenementen? Meer rust voor bewoners? Meer veiligheid? Meer groen? Wat de SGP betreft gaan rust en veiligheid vóór nieuwe evenementen en attracties.

Het college had een notitie gemaakt en vroeg de raad om een reactie. Die hebben we uiteraard gegeven! Een aantal positieve punten: Het DNA van de Veluwe (groen en behoud van die natuurwaarde) en het Koninklijke aspect als leidend thema spreken de SGP-fractie zeer aan. En daarvan hebben we al veel in huis. Dat is ‘gewoon’ in Apeldoorn aanwezig.

De doelstelling is om een mooie omgeving voor bewoners, recreatie, natuur en sport te realiseren. Tegelijk ligt daar ook het pijnpunt. De notitie van het college wil Apeldoorn-West verder ontwikkelen. Dat betekent nog meer evenementen en attracties in dit stadsdeel ondanks alle al bestaande overlast. Om die reden wil onze fractie dat er eerst een definitieve oplossing voor de verkeersoverlast in de wijken moet komen. Meer evenementen betekent immers meer bezoekers en daarmee ook meer verkeersbewegingen.

De SGP vindt dat de bewoners van Apeldoorn-West al genoeg voor hun kiezen hebben gehad door de overlast van grote attracties. De verkeerssituatie moet eerst structureel worden verbeterd (door bijvoorbeeld de aanleg van een transferium of door andere verkeersstromen), voordat er nieuwe ontwikkelingen in Apeldoorn-West mogelijk moeten worden.

Een amendement van de SGP-fractie over dit onderwerp werd helaas in de raad verworpen. D66-wethouder Sandman vindt dat hij al voldoende waarborgen voor de bewoners heeft gegeven. Wat ons betreft dus niet. Alleen Lokaal Apeldoorn, 50Plus, Partij voor de Dieren en PSA stemden voor het amendement.

Klik hier voor het amendement dat de SGP heeft ingediend.

Bron afbeelding: www.apeldoorn.nl