cancelhandspiggyplay-smallshield
Blijf op de hoogte:
Schrijf u in voor de nieuwsletter:

Diefstal strippenkaart minima is ongehoord

06.03.2018Door Henk van den Berge

Diefstal strippenkaart minima is ongehoord

De SGP is erg geschrokken over de diefstal in Apeldoorn van strippenkaarten die bestemd zijn voor minima. Dit is ongehoord. Wij mogen mensen met financiƫle problemen niet in de kou laten staan. Het bericht over de diefstal is daarom ronduit schokkend. De fractie wil van het college weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, of de gedupeerde minima nieuwe strippenkaarten krijgen en welke maatregelen het college gaat treffen om dergelijke diefstallen in de toekomst te voorkomen. In de gemeenteraadsvergadering van 8 maart zal het college antwoorden.

Actualiteitsvragen van de SGP voor de gemeenteraadsvergadering van Apeldoorn van 8 maart 2018.

Geacht college,
De SGP-fractie in Apeldoorn is erg geschrokken over de diefstal van strippenkaarten die bestemd zijn voor minima. Dit is ongehoord. Het college van B&W moet snel informatie verstrekken over hoe dit heeft kunnen gebeuren, vindt de SGP.
Een goed minimabeleid is ontzettend belangrijk. De SGP vindt dit een kerntaak van de gemeente. Wij mogen mensen met financiƫle problemen niet in de kou laten staan. Gelukkig heeft Apeldoorn de afgelopen jaren het nodige gedaan om minima te ondersteunen. Een van die manieren is het verstrekken van strippenkaarten.
Het bericht zaterdag 3 maart in De Stentor dat een groot aantal strippenkaarten is gestolen vindt de SGP ronduit schokkend. Wij gaan er vanuit dat de mensen van wie de kaart is gestolen een nieuwe krijgen.

Wij hebben de volgende vragen aan het college:
1. Op hoeveel adressen zijn er strippenkaarten gestolen en om welk bedrag gaat het in totaal?
2. Krijgen mensen van wie een kaart is gestolen een nieuwe en hoe wordt geborgd dat de juiste mensen een nieuwe kaart krijgen?
3. Hoe is het mogelijk dat de dieven wisten bij welke adressen zij moesten zijn? Ook voor de minima gelden toch de privacyregels?
4. Hoe wisten de dieven de dag waarop de kaarten werden bezorgd? Hoe gaat het college om met de vertrouwelijkheid van dergelijke informatie?
5. Hoeveel strippenkaarten zijn er vorig jaar gestolen en welke acties heeft het college toen genomen om diefstal te voorkomen? Hoe wil het college borgen dat de diefstal van strippenkaarten in de toekomst kan worden voorkomen?