cancelhandspiggyplay-smallshield
Blijf op de hoogte:
Schrijf u in voor de nieuwsletter:

Comfortabele gezinsstad

28.02.2018Door Sander Kok

Apeldoorn moet comfortabele gezinsstad worden

Eén van de strategische doelen van de gemeenteraad is: Apeldoorn als comfortabele gezinsstad. Het kostte wat moeite en tijd om dit thema van de grond te krijgen, maar net voor de verkiezingen ligt het plan er dan toch. Inhoudelijk vindt de SGP het een goed document.

De SGP wordt warm van het thema ‘comfortabele gezinsstad’. Een aantal punten uit de nota kan dus ook op sympathie van de SGP rekenen. Als gezinsstad moet er voldoende woningbouw, werkgelegenheid en zorgaanbod zijn. Ook zijn er scholen en speelvoorzieningen. Dat is een goede besteding van het gemeentegeld en die voorstellen kunnen dan ook op onze steun rekenen.

Het college wil generaties verbinden. Zo wordt onderzocht of studenten gehuisvest kunnen worden in de directe omgeving van ouderen. In ruil voor een lagere huurprijs verricht de student dan beperkt mantelzorg bij zijn directe buren. Een mooi voorstel!

Er zijn ook voorstellen die onze wenkbrauwen doen fronsen. Zo moeten meer jongeren aan het sporten in een sportclub of  jongeren in aanraking te laten komen met cultuur. Wat ons betreft is dat nogal eenzijdig. Blijkbaar krijg je alleen voldoende lichaamsbeweging als je lid wordt van een sportclub. Terwijl, wat de SGP betreft, trapveldjes ook aan dit doel bijdragen.

Na de verkiezingen zullen de voorstellen nog meer concreet worden uitgewerkt en worden vertaald in financiële cijfers. Bij de behandeling van de nieuwe begroting zullen de voorstellen worden besproken.

Klik hier voor de nota.